1
0

 • С какво VIP Security ви спечели като работодател?
 • Орлин: Работя в компанията от 7 години. В момента съм част от автопатрул с номер 101 в София. На първо място бих искал да споделя, че фирмата е коректна. Заплатите ни се превеждат редовно. Дори когато има празници, възнагражденията се изплащат преди тях. Техниката е добра, колите са хубави – имат оборудване. Служебните униформи са нови, хубави и отговарят на метеорологичните условия.
  Петър: Аз съм вторият служител от екип 101. В компанията съм малко повече години от колегата – вече над 12. Като служител мога да кажа, че всичко във фирмата е изключително добре организирано и на професионално ниво. Харесват ми колегите, с които работя, обстановката, която се осигурява. На практика като служители не срещаме никакви проблеми с компанията. Самата работа и динамиката в нея също ми допадат.
 • Какво ти харесва най-много от работата като служител в автопатрул?
 • Орлин: В нашия патрул, аз съм шофьор. Свикнал съм с шофирането и това определени ми допада. Познавам много добре града. За съжаление движението стана доста натоварено. Но се стараем да бъдем на обекта в рамките на няколко минути и хубавото е, че успяваме, което дава спокойствие на клиентите, които ни се доверяват.
  Петър: На мен най-много ми допада предизвикателството, че всеки ден е различно. Не знаеш какво ще се случи. Харесва ми да помагаме на хората. Чувството да виждаш, че си направил нещо за някого създава страхотен стимул за работа. Това е предизвикателството в нашата професия. Отделно и адреналинът на моменти е на макс, както казваме ние. Понякога се налага да се шофира по-бързо и агресивно, стараем се винаги да стигнем навреме, защото в нашата работа никога не се знае.  Всеки сигнал може да е фалшив, но може и да е истински и тогава трябва да покажем това, което умеем. Важното е хората да могат да разчитат на теб в такъв момент, а част от това е да пристигнеш навреме.
 • Разкажете за някой случай от вашата ежедневна работа?
 • Орлин: Да, куриозни случаи много сме имали. Нашата работа го предразполага. Дори наскоро с колегата имахме такъв случай. Беше ни подаден сигнал от жилището на възрастен човек. Когато позвънихме на вратата, него го нямаше. Направихме обход и установихме, че вратата е здрава, прозорците също, но аз имах чувството че нещо не е наред. Интуицията ни подсказа да проверим и в мазето, а там вратата беше разбита. Както се досещате, там нямаше СОТ – това са общи помещения. В първия момент си помислихме, че тази врата така си е била и преди, но като влязохме вътре се виждаше, че възрастният човек си има нещо като приземен етаж в апартамента, има врата и от мазетата се влиза в кухнята му. Тази врата се бяха опитали да разбият, но явно като е спряла колата ни пред обекта са избягали.
  Петър: Преди години се сещам за друг случай – трябваше да посетим офис, който беше с пуснати външни ролетни щори. Когато отидохме на проверка в 3 часа през нощта, видяхме, че щорите са пуснати, но решихме да ги вдигнем и да проверим дали всичко е наред. Когато дръпнахме ролетната щора, видяхме, че вратата беше разбита, всички датчици бяха залепени с тиксо и щората беше пусната за заблуда. Ето това е случай, който показва, че в тази професия трябва да имаш правилна преценка и да знаеш добре какво правиш.
 • А хората спазват ли инструкциите за сигурност?/ А хората научиха ли се да се грижат за безопасността си?
 • Петър: Различно е. Имаме клиенти, които спазват добре указанията, които им се дават. Но понякога има и клиенти, които не желаят да съдействат. Например четири пъти ходя на един обект, два пъти ключовете бяха отвън на вратата оставени. Радвам се, че с колегите от VIP Security реагираме бързо и там не са се случвали сериозни проблеми.
 • Бихте ли препоръчали на ваш познат да стане част от екипа на компанията?
 • Орлин: Определено. Фактът, че с колегата работим вече толкова години е достатъчно показателен, че VIP Security е компания, в която може да се чувстваш полезен, удовлетворен и мотивиран от работата си.
  Петър: Лично за мен това не е работа за всеки, не може всеки да стане охранител, има си рискове, които голяма част от хората не осъзнават. На практика много често ние пристигаме преди полицията и съдействаме за улесняване на тяхната работа. Бързата ни реакция често спира извършването на много престъпления. Дори самото ни присъствие в града създава допълнителна сигурност на хората. За радост в компанията има различни позиции и човек, стига да желае, може да намери мястото си тук. Екипът е много добър, а колетите от централата се стараят да направят така, че всички да сме доволни.


Публикувано на 16/01/2017 в Новини