1
0

  • Мъжка професия ли е охранителният бизнес?
  • Категорично не. От много години в екипите на VIP Security работят жени наравно с мъжете. Разбира се, числеността им е в пъти по-малка, но по отношение на качества и постигнати резултати не им отстъпват. Те дори са предпочитани за мониторинг центрове, рецепции, както и за постове с контролно-пропускателни функции. В звено „Лична охрана“ още преди много години част от екипа е била жена, за която и до днес се говори с уважение.
  • Кога жените се справят по-добре от мъжете в професията Охранител?
  • Жените притежават различни качества от тези на мъжете, благодарение на които са по-подходящи за вече посочените направления. Те са по-толерантни и тактични в комуникацията и най-важното – имат майчински инстинкт, който е ключов в редица ситуации. Не случайно личната охрана на Муамар Кадафи е представлявана изяло от жени. Той е и лидерът, за когото се говори, че е оцелял в най-много атентати и опити за убийство. Най-добрата телохранителка в екипа му е била Айша. При покушение на ислямски фундаменталисти срещу кортежа му, тя загива като прикрива с тялото си Кадафи от нападение.
  • Каква е политиката на VIP Security по отношение на привличане на жени в екипа на компанията?
  • VIP Security винаги е имала ясна и коректна политика в привличането, задържането и развитието на кадрите си, в това число и жените охранители. За нас преди всичко са важни личностните качества, ценностите и желанието за развитие.


Публикувано на 16/01/2017 в Новини
Сия Христова, Мениджър Човешки ресурси във VIP Security